Gordijnen kiezen

Het aanbod gordijnen is enorm. Hoe kiest u de gordijnen die bij uw smaak en behoeften passen?

Ruimte
In welke ruimte komen uw gordijnen te hangen en welke functie heeft deze?

Lichtinval en privacy
Welke functie vervullen de gordijnen primair? Wilt u lichtinval regelen, compleet verduisteren, sfeer creëren, ruimte verdelen, privacy garanderen?

Afhankelijk van de functie van uw gordijnen, kiest u voor zware of lichte gordijnen, lichtdoorlatend of verduisterend, paneelgordijnen, vouwgordijnen, douchegordijnen of standaard gordijnen. Een combinatie van twee typen gordijnen is natuurlijk ook mogelijk.

Elk type gordijn vraagt om een specifiek ophangsysteem.

Bediening
Hoe wilt u de gordijnen bedienen? Met de hand? Met een koord? Elektrisch? Wilt u de gordijnbediening wellicht combineren met een domotica systeem?

Factoren die op die keuze van invloed kunnen zijn, zijn gebruiksgemak en luxe, de plaatsing van de raampartijen (goed bereikbaar of juist buiten bereik geplaatst), en mobiliteit van de gebruiker. Maar ook hygiëne of inbraakgevoeligheid kunnen een rol spelen (elektrische gordijnen kunnen bijdragen aan inbraakwerende maatregelen).


3 keuzes

In feite maakt u dus 3 keuzes: u kiest een gordijntype, een bedieningstype en een ophangsysteem.

Het is verleidelijk om alleen aandacht te besteden aan de keuze voor gordijnen, maar dit is een veelgemaakte fout. Wat zijn gordijnen zonder ophangsysteem? Een hoopje textiel, welbeschouwd. Stilstaan bij de keuze van uw ophangsysteem is daarom geen overbodige luxe. Een goed ophangsysteem zorgt ervoor dat het textieltype van uw gordijnen het best tot zijn recht komt en dat u jarenlang profijt hebt van soepel bedieningsgemak.


Goelst: ophangsystemen en bediening

Goelst is gespecialiseerd in ophangsystemen en bediening voor uiteenlopende gordijnsoorten en situaties. Onze ophangsystemen worden vervaardigd van hoogwaardig aluminium, een materiaal dat zeer geschikt is om te buigen. Zo kunnen wij gordijnrails leveren uit één stuk. Dit voorkomt haperingen. In combinatie met glijders die wij in onze eigen spuitgieterij vervaardigen, garandeert Goelst fluisterstille, soepel lopende gordijnen.