Automatische gordijnen

Automatische gordijnen kunnen in uiteenlopende situaties van pas komen.

Denk aan het volgende:
• Sommige gordijnen zijn moeilijk met de hand bereikbaar, bijvoorbeeld doordat ze voor hoge raampartijen geplaatst zijn of achter grote meubels.
• Mensen die slecht ter been zijn hebben uiteraard baat bij bediening op afstand.
• Automatische gordijnen hoeven niet met de hand te worden aangeraakt. Zelfs hygiëne kan dus een overweging zijn.
• Automatisch sluitende gordijnen leveren optioneel een bijdrage aan uw inbraakwerende maatregelen, door bij afwezigheid de indruk te wekken dat er iemand thuis is.
• Maar tot slot natuurlijk: luxe. Automatische gordijnen staan symbool voor pure luxe en hoogwaardige afwerking.


Bedieningsmethoden

Automatische gordijnen bedient u met een afstandsbediening (infrarood of radiofrequent) of met een schakelaar. Ook is het natuurlijk mogelijk om de gordijnmotoren aan te sluiten op uw domotica systeem. De Goelst gordijnrails kunnen worden gecombineerd met vrijwel alle domotica systemen.


Gordijnsoorten

Er bestaan vele soorten gordijnen. Goelst heeft voor al deze soorten een passend ophangsysteem. En het belangrijkste: elk van deze systemen kan elektrisch worden uitgevoerd.

Onze systemen voor automatische gordijnen

De 6200 en 6300 zijn 24 volt automatische gordijnrailsystemen.

• 6200: luxe systeem voor gordijngewichten tot 60 of zelfs tot 100 kg (door twee motoren op één rail te plaatsen). Dit maakt bediening van vrijwel ieder gordijn mogelijk, ongeacht stofgewicht, lengte, hoogte of vorm. Luxe features zijn onder andere een traploze op- en afloopsnelheid en programmeerbare tussenposities. Voorzien van een CAN-bus systeem.

• 6300: sterke, stille en kleine motor, voor gordijngewichten tot maximaal 40 kg. Geschikt voor vele gangbare gordijnsituaties. Traploze oploopsnelheid. Voorzien van een CAN-bus systeem.