De kwaliteit van Goelst

Haal de allerbeste gordijnrails in huis!

Toepassing gordijnrails Toepassing gordijnrails consumenten.jpg Toepassing gordijnrails Toepassing handbediende gordijnrails

Een beknopte geschiedenis

Goelst begon in 1979 als een eenmanszaak in interieurproducten, opgestart door Rolf E. Goelst. Al na een jaar breidde het bedrijfje het assortiment uit met een gordijnrailprogramma onder de naam G-Rail. De 9 jaar ervaring die Rolf Goelst reeds had opgedaan in het gordijnrail vak, kon hij op die manier voor zijn eigen bedrijf gaan inzetten.

In de daaropvolgende jaren groeide Goelst uit tot een gerespecteerd bedrijf, waarbij het gordijnrailprogramma werd uitgebreid en geavanceerder werd. In de zorgsector werd Goelst de standaardleverancier voor separatierail, een rol die het bedrijf tot op de dag van vandaag vervult.

Onder het motto ‘topkwaliteit tegen een aanvaardbare prijs’ begon Goelst halverwege de jaren tachtig buiten de eigen landsgrenzen te kijken. Deze internationalisering maakte het noodzakelijk de eenmanszaak om te dopen tot een besloten vennootschap en sinds die tijd is Goelst gevestigd in Ede, het geografische – en goed bereikbare – centrum van Nederland.

De panden in Ede bieden onderdak aan een kantoor, een magazijn, een productontwikkelingsafdeling en een eigen spuitgieterij, waar kunststof componenten van de hoogste kwaliteit worden vervaardigd. Een productontwikkelingsafdeling in eigen huis heeft Goelst de mogelijkheid gegeven grote nadruk te leggen op innovatie. Zo was Goelst in 2001 de allereerste railfabrikant die geruisloze, elektrisch bediende systemen op de markt bracht. Inmiddels heeft het bedrijf een hele reeks innovatieve producten in haar assortiment die door concurrenten veelvuldig worden gekopieerd, maar nooit worden geëvenaard.

In mei 2013 is Goelst een zusteronderneming geworden van STAS picture hanging systems. Sindsdien heeft Goelst een nieuw leven gekregen onder de naam Goelst NL. Goelst NL is niet gelieerd aan Rolf E. Goelst en Frank Goelst. De werknemers in Ede, met hun jarenlange ervaring en expertise, staan uiteraard als vanouds voor u klaar.

Een voortdurende dialoog

Een voortdurende dialoog met projectinrichters, architecten en woninginrichters houdt het bedrijf geïnformeerd en alert. Uw kritische inbreng ter verbetering van ons aanbod, de kwaliteit, het assortiment, de prijsstelling en de wijze van belevering, is dan ook zeer welkom.

Enkele wapenfeiten op een rij

  • De 2102 rail veroverde in 1999 de markt met zijn mooie vormgeving en steuntjes met klepdeksel.

  • In 2001 werd door Goelst een revolutionair elektrisch gordijnrailsysteem op de markt gebracht. Nadat ontwikkelingen op dat gebied al jaren stil hadden gestaan kwam Goelst met een stekkerklaar laag voltage systeem, super stil, met elektronische eindposities en standaard afstandsbediening. Inmiddels door vele fabrikanten gekopieerd.

  • Ook de 2900 serie smalspoor-meerspoor hotel rail is een uitvinding van Goelst.