+31 318 648100 | MA - DO 08:30 - 17:00 • VR 08:30 - 16:00

Goelst worldwide

RVS gordijnrails

Aluminium of RVS gordijnrails?

Verschillen tussen aluminium en RVS gordijnrails

Aluminium gordijnrails en RVS lijken op het eerste gezicht best op elkaar. Ze kunnen een vergelijkbare uitstraling hebben en zijn allebei niet magnetisch. Toch maakt de materiaalkeuze voor uw gordijnrail wel degelijk verschil.

Goedkope gordijnrails worden meestal gemaakt van RVS. RVS gordijnrails vindt u bijvoorbeeld in de bouwmarkt. Staal is zwaarder en roest sneller. Bovendien is staal niet geschikt om te buigen. Vandaar dat gordijnrails bij de speciaalzaak gemaakt zijn van aluminium. Aluminium kan juist perfect gebogen worden.

Gordijnrails buigen

Met speciale buigapparatuur worden aluminium gordijnrails gebogen om ze kamerbreed op maat te maken. Aluminium douchegordijnrailsHet voordeel van gordijnrails uit één stuk is dat er geen sprake is van lastige railverbindingen of lasnaden waarachter glijders blijven haken. Bovendien geeft het een luxe afgewerkte look.

De look van RVS gordijnrails

Zoekt u toch de look van RVS gordijnrails? Er zijn verschillende aluminium gordijnrails op de markt die een RVS uitstraling hebben. Dit zijn dan met name gordijnroedes of gordijnrails met een roedelook.

Rechts ziet u een voorbeeld van een aluminium douchegordijnrail (type 4200). Roestvrij, buigbaar, met een roedelook.

Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op. Of klik hier voor onze verkooppunten!

Loading...
Wacht a.u.b...