+31 318 648100 | MA - DO 08:30 - 17:00 • VR 08:30 - 16:00

Goelst worldwide

De drie voordelen van elektrische bedseparatierails

Bedseparatiegordijnen in zorginstellingen bieden patiënten privacy wanneer dat gewenst is. Helaas kleven er een aantal nadelen aan de huidige gordijnen en privacyschermen die op de markt zijn.
elektrische bedseparatierailsDe huidige nadelen
Ziekenhuizen zijn uiteraard de laatste plek waar een ophoping van potentieel gevaarlijke microben gewenst is. Toch is dat precies wat er gebeurt via de gangbare privacygordijnen en -schermen. Omdat het bedienen van een gordijn een kleine handeling is die zeer regelmatig uitgevoerd wordt door verplegend personeel, bezoekers en patiënten, is het haast onmogelijk te verwachten dat gebruikers steeds hun handen wassen voordat zij het gordijn of scherm aanraken.

elektrische bedseparatierailsSchermen kunnen weliswaar makkelijker en vaker gereinigd worden dan gordijnen, maar zou het niet nog veel handiger zijn om aanraken helemaal overbodig te maken? Want zelfs als een scherm dagelijks wordt schoongemaakt, dan hebben tussen twee schoonmaakbeurten alweer vele handen de schermen aangeraakt. Handen die allemaal als besmettingshaard of doorgeefluik van microben kunnen fungeren.

Bovendien is besmettingsgevaar niet het enige nadeel van het aanraken van privacygordijnen of – schermen. Gordijnen of schermen openen en sluiten lijkt een handeling van niets, maar een handeling blijft een handeling. Als je bedenkt hoeveel patiënten een verpleegkundige op een dag ziet, en hoe hoog de werkdruk voor verplegend personeel is, dan is elke extra handeling er één te veel.

Kortom, waarom proberen we niet deze beide nadelen te elimineren? Geen aanraking én geen handeling?

Een handeling minder voor personeel
Gewone separatiegordijnen of privacyschermen kunnen niet bediend worden door patiënten vanuit hun bed. Elektrische gordijnrails bieden die mogelijkheid wel. Elektrische bediening bespaart het verplegend personeel daarmee een hoop kleine handelingen en heen en weer geloop. Kortom: een kleine maar niet onbelangrijke bijdrage aan werkdrukverlichting.

Elektrisch bediende gordijnen voor ziekenhuizen zijn niet vergelijkbaar met elektrische gordijnen in huis. De gordijnen reageren direct op de bediening en bewegen zeer snel, zodat er geen tijd verloren gaat met een wachtmoment.

Extra gemak voor patiënten
Als patiënt in een ziekenhuis ben je al afhankelijk genoeg. Daarom geeft Goelst de patiënt graag het heft in handen wat betreft zijn of haar privacy. Elektrische gordijnen kunnen eenvoudig met één druk op de knop worden bediend. Niet alleen een voordeel voor het personeel, maar dus ook voor de patiënt.

Hygiëne
Het grootste voordeel van elektrische bediening is uiteraard het hygiënisch aspect. Het enige onderdeel dat nog hoeft te worden aangeraakt is de afstandsbediening, en wie weet zal zelfs dat in de toekomst niet meer nodig zijn. De gordijnen zelf hoeven niet meer met de hand te worden aangeraakt. Vaker reinigen is daardoor overbodig.

Voordelen ten opzichte van gewone gordijnen en privacyschermen:
  • • Werkdrukverlichting: geen extra handeling meer voor personeel.
  • • Zelfbediening: extra gemak voor patiënten.
  • • Hygiëne: de bedseparatie hoeft niet te worden aangeraakt.


Neem voor meer informatie contact met ons op!

Loading...
Wacht a.u.b...