+31 318 648100 | MA - DO 08:30 - 17:00 • VR 08:30 - 16:00

Goelst worldwide

Goelst kunststof componenten

De echte kenners weten dat de ware kwaliteit van een railsysteem door de kunststof componenten bepaald wordt. De componenten kunnen het systeem maken of breken. We produceren onze kunststof componenten in eigen huis vanaf het begin van ons bestaan. Alle onderdelen van glijders, motorbehuizingen en steunen zijn ontworpen en eindeloos nauwkeurig getest door onze R&D afdeling. Altijd met het oog op functionaliteit en levensduur van onze producten, worden er diverse kunststofsoorten gebruikt om het optimale resultaat te behalen.

Het beste voorbeeld van onze toewijding aan de constante kwaliteit van onze systemen is misschien het feit dat wij G-norm in leven hebben geroepen. Bij gebrek aan formele kwaliteitsregels binnen onze branche is de G-norm onze richtlijn voor constante ontwikkeling van de kwaliteit van onze producten.

Zo maken we niet gewoonweg rails en steunen, maar perfect op elkaar afgestemde systemen. Daarom hebben onze rails maar een paar steunen nodig om stevig en stabiel te hangen. Gemiddelde steunafstand bij Goelst systemen is tussen 60cm en 80cm. Dat levert een mooier eindresultaat en bespaart veel tijd en geld bij het installeren.

Glijders

4010
De meest populaire glijder uit onze assortiment. Hij moet sterk genoeg zijn om een flink gordijngewicht te dragen en tegelijkertijd zacht genoeg om een soepele en stille beweging te garanderen. We hebben POM gekozen als basismateriaal van deze glijder, en toen Teflon (PTFE) toegevoegd voor de noodzakelijke zachtheid. De specialisten zullen wellicht hun wenkbrauwen optrekken, je kunt immers niet zo maar POM en PTFE met elkaar mixen. Dat klopt . Theoretisch. Toch zijn we hierin geslaagd en daardoor een ware glijder kampioen gecreëerd. 4010 is een klasse apart in zijn soort.

2010
Deze standaard glijder voor de smalspoor rails hoeft geen krachtpatser te zijn. Het heeft wel genoeg souplesse nodig. Hier hebben we een mix van HDPE en PA voor gebruikt. Het werkt perfect.

Motor

De verwachtingen van een motorbehuizing zijn vrij duidelijk: het moet sterk en toch flexibel zijn. Maar vooral moeten de vormen van verschillende onderdelen heel nauwkeurig op elkaar passen. In de lange levenscyclus kunnen onze motorbehuizingen namelijk regelmatig in- en uit elkaar gehaald worden. Daarnaast moet het er ook gewoon mooi uit zien. POM is daar een perfect materiaal voor gebleken.

Eindkapjes

Deze kleine onderdelen kunnen ook regelmatig op- en afgezet worden. Ze moeten flexibel zijn en als een handschoentje op de railuiteinde passen. Onze eindkapjes worden daarom van PA gemaakt. Het is niet de goedkoopste materiaalkeuze, maar wel de beste gezien de functionaliteit.

Steunen

Steunen dragen het gewicht van de rail en alles wat daar weer aan hangt: glijders, motor en gordijnen. Ze moeten sterk zijn maar ook weerbaar om de beweging van het hele systeem toe te laten en te ondersteunen. Het is net als een skelet van een gebouw die voor stabiliteit en flexibiliteit zorgt. Daarom worden onze steunen van PA gemaakt.

Loading...
Wacht a.u.b...